Elérhetőek az szja-bevallási tervezetek - Mikor érdemes mielőbb kiegészíteni?

4 hónapja ezelőtt 262

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó egy százalékos rendelkezés révén alapítvány, egyesület, egyház, kiemelt költségvetési előirányzat működését tudjuk segíteni. Nincs kicsi szja 1%-os összeg, a legapróbb felajánlás is óriási segítség. Az adó 1% felajánlása révén nyújtható támogatás semmibe sem kerül, de sokat segít. Felajánlhatjuk május 20-ig 1: az eSZJA webes felületen, online kitöltve, 2: az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve, 3: külön, a EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével, 4: papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A legapróbb felajánlás is óriási segítség! A befizetett adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, hiszen azt adóként így is, úgy is be kell fizetnie. Adóbevalláskor vagy május 20-ig felajánlása életmentő segítség!

Adóbevalláskor az adó 1% nyomtatványt a www.bevallom.hu oldalról vagy a nav adócsomagból is letöltheti.

Ha bármi kérdése van az adó 1% felajánlásokkal, érdemes az adó 1% információs oldalt is felkeresni.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásAz alapítvány 2003-óta évente tízezernél több rászoruló családon, idős - egyedülállón, közösségen segít. A Centerke Közösségi Térben (www.centerke.hu) ruha – cipő, élelmiszer adományozás van. Az alapítvány Gyógyító Mesedoktor Csapata (www.mesedoktor.hu) kórházban fekvő gyerekek-és felnőttek gyógyulását segíti, a Sterilházuk (www.sterilszoba.hu) gyógyulást támogató céllal jött létre. Adó 1% felajánlása így az egészségvédelmi és szociális segítő programokat támogatja. Weboldalunk a www.matrixalapitvany.hu címen érhető el.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Állatvédelem, kutya - cica mentés támogatása adó 1 százalék felajánlással

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Adó 1% felajánlásával a beteg gyermekek helyzetének javítását is segítheti!

Az adó 1% felajánlása nagy segítség, támogatását a jótékonysági programokat megvalósító egyesületek / alapítványok nevében is hálásan köszönjük!

Adó 1 százalék | SZJA 1 százalék felajánlásAdó 1% | SZJA 1% felajánlás | bohócdoktorok | adó 1% információk | alapítvány | állatmenhely | állatvédő | egyesület | gyermekmentés | jótékonykodás |

==================

Az Ügyfélkapuval rendelkező adózók az eSZJA portálon történő bejelentkezést követően tekinthetik meg a NAV számára rendelkezésre álló adatok alapján készített szja bevallási tervezetet. Az őstermelőknek, az áfát fizető magánszemélyeknek, és a nem kisadózó egyéni vállalkozóknak minden évben ki kell egészíteniük a tevékenységükből származó jövedelemmel a tervezetet, mert esetükben az nem válik május 21-én automatikusan bevallássá.


Mikor ajánlott mihamarabb ellenőrizni a bevallási tervezetet?

Nem célszerű az utolsó pillanatra hagyni a tervezet áttekintését azokban az esetekben, amikor a magánszemélynek visszajár az adóból, hiszen az adóhatóság a tervezet módosításának benyújtását követő 30 napon belül utalja ki a visszajáró összeget.


Önkéntes pénztárba történő befizetés esetén

Azokat, akik 2023-ban egészség- vagy nyugdíjpénztárba, vagy nyugdíj-előtakarékossági számlára fizettek be pénzt, 20%-os adóvisszatérítés illeti meg. A bevallási terveztük automatikusan tartalmazza az önkéntes pénztári rendelkező nyilatkozatot a biztosítópénztárak NAV felé történő adatszolgáltatása alapján. A nyilatkozatban azonban az adóhivatal annak a pénztárnak az adatait tünteti fel, amelyik részére az adózó 2022. évi szja-bevallásában rendelkezett. Ha ettől eltérően kíván nyilatkozni, vagy nem nyújtott be a magánszemély 2022-es adóévre szja-bevallást, akkor ki kell egészítenie a tervezetet annak a pénztárnak az adataival, amelyikhez a visszatérítendő összeg átutalását kéri.


25 év alattiak szja-mentességének mellőzése esetén

Amennyiben év közben a 25 év alatti fiatal az SZJA-mentességi kedvezmény mellőzését kérte, akkor az adóhatóság a bevallásban érvényesíti azt. Azonban a visszajáró összeg kiutalását az adóbevallásban kérni kell, máskülönben a többlet az adófolyószámlán marad, és csak külön nyomtatvány kitöltésével lehet kérelmezni annak visszatérítését.


Adókedvezményre való jogosultság esetén

Célszerű mielőbb átnézni a tervezetet, ha az adózó adókedvezményre jogosult, de év közben nem érvényesítette azt, vagy érvényesített ugyan, de annak összege változott. Előfordulhat ilyen eset például a családi kedvezményre jogosultak körében.

Az szja-bevallási tervezet áttekintése mellett az eSZJA portálon lehetőség van az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozat kitöltésére is. A befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékával egy regisztrált civilszervezet, további 1 százalékával pedig egy technikai számos vallási közösség működését vagy a Nemzeti Tehetség Programot támogathatja az adózó.

Az adó 1% felajánlás révén alapítvány, egyesület, egyház, kiemelt költségvetési irányzat is támogatható... úgy, hogy az közben semmibe sem kerül! Az adó 1% -ot május 20-ig ajánljuk fel!


Olvassa el a teljes cikket