Jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

2 hete ezelőtt 97

bohócdoktor szja 1% felajánlás

A személyi jövedelemadónk egy részét felajánlhatjuk különböző szervezeteknek, egyesületeknek, és az egyházaknak. Utánajártunk, hogy hogyan és meddig rendelkezhetünk az adónk 1+1 százalékáról. Az szja törvény lehetőséget ad arra, hogy a befizetett adónk egy részéről magunk rendelkezzünk. Egy részét felajánlhatjuk különböző civil szervezeteknek, egy másik részét pedig valamelyik egyháznak. Ha valaki nem rendelkezik az adója 1 százalékáról, akkor ez a pénzt nem vész el, hanem a költségvetésben marad. Erre érdemes figyelni a nyilatkozattételkor.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásKik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek. Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Szeretetcsoki - csokigyűjtés, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Bohócdoktorok segítik a gyógyuló gyermekeket, a családokat, az egészségügyi intézményeket, az adó 1 százaléka óriási segítség

Adó 1 százalék felajánlással az állatok megmentésében vehet részt

=======adó 1%=======

Nő az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége, hiszen a postákon is díjmentesen lehet majd készpénzhez jutni. Ezzel a lehetőséggel azon településen élők helyzete is javul, ahol nem működik bankautomata, de posta rendelkezésre áll.
 
Április 10-én szavazta meg az Országgyűlés, hogy a bankjegykiadó automaták mellett a postákon is ingyenesen lehet majd készpénzt felvenni havonta két alkalommal maximum 150 ezer forintos összeghatárig. Ez a szabály a bankok esetén már 2014. február 1-től bevezetésre került.

A rendelkezés több európai parlamenti és tanácsi rendelet, illetve irányelv alapján született, amelynek célja, hogy biztosítsa a pénzügyi szereplők által alkalmazott digitális technológiák működési kockázataival szembeni ellenállóképességet.

A szolgáltatás a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény – beleértve annak pénzforgalmi közvetítőjét is - által üzemeltetett POS terminálokon keresztül valósul majd meg, és a forintban vezetett fizetési számlák esetén vehető majd igénybe.


Mikortól lehet költségmentesen készpénzt felvenni a postákon?

A rendelkezés csak 2025. január 1-től lép hatályba, így ekkortól nyílik meg a lehetőség az ingyenes postai készpénzfelvételre.


Nagyságrendileg mennyivel több helyen juthatunk díjmentesen készpénzhez?

Ha azt feltételezzük, hogy minden postán működik majd ez a szolgáltatás, ahol POS terminál üzemel, akkor a jelenlegi 2645 bankkártyás fizetési lehetőséget kínáló posta alapján, 2025-től ennyivel nőhet azoknak a helyeknek a száma, ahol ingyenesen lehet készpénzt felvenni.


Olvassa el a teljes cikket