Mely cégek számíthatnak idén NAV ellenőrzésre?

3 hónapja ezelőtt 135

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás, csak néhány perc, semmibe sem kerül az adózónak, de életet menthet a támogatás!

Adó 1+1%-os rendelkezés révén alapítvány, egyesület, egyház, kiemelt költségvetési előirányzat működését tudjuk segíteni. Nincs kicsi szja 1%-os összeg, a legapróbb felajánlás is óriási segítség. Az adó 1% felajánlása révén nyújtható támogatás semmibe sem kerül, de sokat segít. Felajánlhatjuk május 20-ig 1: az eSZJA webes felületen, online kitöltve, 2: az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve, 3: külön, a EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével, 4: papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain.

A személyi jövedelemadónk egy részét felajánlhatjuk különböző szervezeteknek, egyesületeknek, és az egyházaknak. Utánajártunk, hogy hogyan és meddig rendelkezhetünk az adónk 1+1 százalékáról. Az szja törvény lehetőséget ad arra, hogy a befizetett adónk egy részéről magunk rendelkezzünk. Egy részét felajánlhatjuk különböző civil szervezeteknek, egy másik részét pedig valamelyik egyháznak. Ha valaki nem rendelkezik az adója 1 százalékáról, akkor ez a pénzt nem vész el, hanem a költségvetésben marad. Erre érdemes figyelni a nyilatkozattételkor.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásKik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek. Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Szeretetcsoki - csokigyűjtés, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Bohócdoktorok segítik a gyógyuló gyermekeket, a családokat, az egészségügyi intézményeket, az adó 1 százaléka óriási segítség

Adó 1 százalék felajánlással az állatok megmentésében vehet részt

=======adó 1%=======

=======

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2024-es ellenőrzési tervét, amelyből kiderül, hogy mely területek lesznek idén az adóhatóság ellenőrzéseinek középpontjában.

A NAV az elmúlt években történt digitális fejlesztéseinek eredményeképpen kifinomult kockázatelemzésre képes. Többek között az online pénztárgépeknek, a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrző rendszerének és az online számla rendszernek köszönthetően az adóhatóság egyre több adatot lát azonnal, amelyből a mesterséges intelligenciát is felhasználva folyamatosan figyelemmel tudja kísérni az eltéréseket.

Az ellenőrzések célja, hogy a visszaélések megelőzésével, felszámolásával biztosítsa a költségvetési bevételeket, és a vállalkozásokat önkéntes jogkövetésre sarkallja. Ennek hátterében az áll, hogy kevésbé költséges eljárás rábírni az adózókat az önkéntes adófizetésre, mint egy esetleges adótartozás behajtása.

Az adóhivatal az ellenőrzések típusát az adózók magatartásának függvényében választja meg, azaz a jogkövető adózókat támogató eljárással segíti, míg a nem jogkövető vállalkozások azonnali szigorú hatósági fellépésre, ellenőrzésre és akár bírságra is számíthatnak.


Milyen esetekben indít az adóhatóság támogató eljárást?

A NAV jogkövetési hajlandóságot feltételez és kötetlenebb, támogató eljárással segíti a folyamatosan változó jogszabályi környezetben az adózókat, ha

 • a feltárt eltérés az adózó adóteljesítményéhez viszonyítva kicsi,
 • a hiba nem szándékos mulasztásra vezethető vissza és
 • a hiba előfordulása nem rendszeres.

Mely területeken számíthatnak a vállalkozások ellenőrzésre?

A kiemelt adózók nemzetgazdasági súlyuk miatt kerülnek az ellenőrzések célkeresztjébe. A nagyszámú munkavállalót foglalkoztató cégek közül a Munkavállalói Résztulajdonosi Programot működtetőket vizsgálja idén az adóhivatal, és kiemelt figyelmet fordít a transzferárazás ellenőrzésére is. A transzferárazás kapcsán két ágazat említ célzottan az ellenőrzés terv, a gyógyszer- és az autóipari szereplők esetén biztosan ellenőrzik majd ezt a területet.

Az évek óta az ellenőrzések fókuszában lévő iparágak mellett, új szektorok is bekerültek a NAV látókörébe. Az ellenőrzési terv az alábbi területeken működő vállalkozásokat sorolja fel:

 • az építőipari tevékenységet folytatók
 • a személy- és vagyonvédelemmel foglalkozó vállalkozások
 • a zöldség- és gyümölcskereskedelemben érintett vállalkozások
 • a webhelyeken, portálokon értékesítők,
 • a rendezvényszervezők, a reklám-, marketing-, és médiaszolgáltatók,
 • az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből, és kriptovalutából jövedelmet szerzők,
 • a szépségiparban működők,
 • a testedzési szolgáltatással foglalkozók

Olvassa el a teljes cikket