Ne hagyja veszni a megtakarításai után járó adóvisszatérítést!

1 hónap ezelőtt 153

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Állatvédelem adó 1% támogatása

Utcára kitett, rosszul tartott állatok mentését segíti adóbevalláskor az adó egy százalék felajánlása. Évente többszáz kutya, cica mentését, az állatvédelmi szemléletformáló tevékenységet segíti adó 1% felajánlásával! Adó 1 százalék felajánlás = az állatvédelem sikere! Adóbevalláskor /május 20-ig bármikor/ külön is rendelkezni lehet az eSzja rendszerben.

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás

Kérjük támogassa adóbevalláskor adó 1% felajánlással az állatvédő feladatokat!
Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1%: 18464654-1-06

Az eSzja rendszerbe belépés után az adó 1% felajánlási felületen a fenti adószámot adja meg az szja 1% felajánlásához. Köszönjük!

Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása fontos állatvédelmi segítség!

adó 1% állatvédelem, kutya, cica
Állatokat (kutyákat és cicákat) mentünk, most adó 1 százalék felajánlással Ön is segíthet! Adó 1% felajánlása életmentő, hálásan köszönjük!

Személyi Jövedelemadó egy százalék felajánlása óriási segítség!
Adóbevalláskor az 1% felajánló részbe adószámunk beírásával segíthet - elektronikusan, eSzja rendszerben, munkáltatójánál történő adóbevallás mellékleteként - 3 perc a felajánlás, de a segítség óriási!

Főbb állatvédelmi feladatkörök, melyekhez az adó egy százalék támogatás nagyban hozzájárul:
- állatok mentése (elsősorban utcáról, bajban lévő kutyákat és cicákat),
- állatvédelmi szakportál Állatvédő.hu üzemeltetése,
- védencek gyógyítása, rendbe hozatala,
- gazdit kereső állatok számára örökbefogadók felkutatása,
- "SintértNE!" reformprogram a gyepmesteri telepek felszámolásáért,
- környezettudatosság - felelős állattartás népszerűsítése, oktatás,
- "Állatrendőrségért" Mozgalom, jobb törvények megalkotásában való részvétel,
- állatbarát szakportál zug.hu üzemeltetése,
- védencek gyógyítása, rendbe hozatala,
- környezetvédelem, kultúra, szociális támogató programok,

Minden forint nagy segítség. Figyelmét és támogatását hálásan köszönjük!

Mentsünk Együtt Állatokat (kutya és cica életeket)!

Személyi Jövedelemadó 1%-ának felajánlása óriási segítség!
Adóbevalláskor az 1 százalék felajánló részbe adószámunk beírásával segíthet!
Minden forint nagy segítség. Figyelmét és támogatását hálásan köszönjük!

NAV: a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlók milliárdokról dönthetnek

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A hivatal honlapján közzétette azoknak a civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető – írják a közleményben.
Hangsúlyozták, az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalékot egy civil szervezetnek, további 1 százalékot pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak lehet felajánlani.

A rendelkezőnyilatkozat akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a benyújtható a NAV-hoz a "23EGYSZA" lapon május 21-éig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), a NAV webes kitöltő programjában lehet – részletezték.

A vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak tett felajánlások érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy a korábban tett, formailag érvényes nyilatkozatot a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezettek számára viszont – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is évente kell megtenni a felajánlást – ismertették.

A közleményben kitértek arra, hogy 2024. január 1-jétől nem vehető figyelembe a technikai számra tett, formailag megfelelő nyilatkozat akkor sem, ha a magánszemély az adóévet követő év május 20-áig – a 2024-es rendelkezési évben 2024. május 21-éig – nem nyújtott be személyijövedelemadó-bevallást, vagy a benyújtott bevallása alapján nem keletkezett adóköteles, összevonás alá eső jövedelme.

Az adózók az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozaton jelezhetik, hogy a nevüket és elérhetőségüket a megjelölt civil kedvezményezettel közölheti a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek – olvasható a közleményben.

Az szja-bevallási tervezet elfogadásáról, kiegészítéséről, valamint az 1+1 százalékos rendelkezésről a NAV honlapján lépésről lépésre tájékoztató, és videó is elérhető - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.


#####adó 1% állatvédelemre#####

Idén május 21. a személyi jövedelemadó bevallás határideje. Akik tavaly az öngondoskodás olyan formáját választották, amely után adóvisszatérítésük keletkezett, azoknak eddig kell dönteniük arról, hogy mely szolgáltatóhoz utalja vissza az adóhatóság a visszajáró pénzt.


Mekkora adóvisszatérítés érhető el?

Az öngondoskodás mellett szóló érv, hogy a megtakarítási számlákra befizetett éves összeg után 20%-os adóvisszatérítés jár. Az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári befizetések után legfeljebb 150 ezer forintos adókedvezmény vehető igénybe, míg akik a pénztári tagság mellett nyugdíjbiztosítással, illetve nyugdíj-előtakarékossági számlával is rendelkeznek, akár 280 ezer forint szja-visszatérítést is kaphatnak.

Célszerű a bevallási-tervezet alapul venni

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített bevallási-tervezetben általában szerepel a pénztáraktól kapott adatszolgáltatás alapján az adóvisszatérítés összege, így azt csak le kell ellenőrizni a pénztár által kiadott igazolás alapján. Sőt a rendelkező nyilatkozaton a NAV automatikusan azt a számlát is felajánlja, ahová az előző évben kérte a pénztártag a visszatérítést.

Azonban akik egészségpénztári és nyugdíjpénztári tagsággal is rendelkeznek, azoknak el kell dönteniük, hogy melyik számlájukra kérik a visszajáró adót, hiszen az adóvisszatérítés összege nem osztható meg, tehát csak egyetlen pénztári számla jelölhető meg. Míg a nyugdíjpénztári számlára kért visszatérítés előnyeit csak időskorunkban élvezhetjük, addig az egészségpénztári visszatérítést a kiutalást követően fel tudjuk használni, és nem csak egészségügyi kiadásainkat, hanem akár a lakáshitel-törlesztést is finanszírozhatjuk belőle.


Hogyan lehet nyilatkozni a visszatérítésről?

A legegyszerűbben az eSZJA felületen lehet rendelkezni arról, hogy hová szeretnénk kérni az adóvisszatérítést. Az ügyfélkapus bejelentkezést követően az előző évre szóló bevallási tervezetet a Módosítás, kiegészítés gombbal lehet szerkeszteni. A kereső mezőben érdemes rákeresni a rendelkező nyilatkozatok kifejezésre és találtok között

  • az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárhoz utalandó összegről
  • a nyugdíj-előtakarékossági számlára utalandó összegről
  • nyugdíjbiztosítási szerződés alapján utalandó összegről szóló rendelkezés is megjelenik.

Az önkéntes nyugdíjpénztárra, az egészségpénztárra és az önsegélyező pénztárra a 131–138. sorok vonatkoznak a bevallásban. A 137. sorban kell megadni a választott pénztár adatait, azonban elegendő csak az adószámát beírni, és a rendszer beazonosítja a pénztár nevét és bankszámlaszámát, ahova az összeget a NAV átutalja.

Amennyiben elmaradt az adóvisszatérítésről történő rendelkezés, akkor önellenőrzés keretében pótolható, hogy ne vesszen kárba a visszajáró összeg.

Olvassa el a teljes cikket