Rendelkezés az szja 1+1 százalékáról

2 hónapja ezelőtt 227

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adóbevalláskor, vagy az adózáskor május 20-ig munkáltatón keresztül, eSzja felületen, ügyfékapun, vagy postai beküldéssel is fel lehet ajánlani a befizetett adó 1%-át. Ez nem kerül semmibe, de az alapítványok, egyesületek számára életmentő segítség. Az adó összeget mindenféleképpen be kell fizetni, tehát ha nem ajánljuk fel az adó 1 százalékot, akkor az államnál marad. Az egy százalékot egyesület vagy alapítvány, a 2. egy százalékot egyház vagy kiemelt költségvetési irányzat kaphatja meg. Adóbevalláskor az 1% felajánlása életmentő! Kit támogatna, állat menhelyet, állatvédőket, gyermekek megmentésében tevékenykedőket, esetleg a gyermekmentő bohócdoktorokat, eü. intézményeket?! Az adó 1 százalék felajánlása fontos.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Adó 1% felajánlása semmibe sem kerül, de nagyon sokat segít vele.

Az adó 1 % felajánlásod segítségével közvetlenül támogathatod Te is a beteg gyerekeket. Az ilyen adomány tehát rendszeres, kiszámítható segítséget nyújt az érintettek életében, ami megkönnyíti a betegséggel való küzdelmet az egész család számára.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásAz alapítvány 2003-óta évente tízezernél több rászoruló családon, idős - egyedülállón, közösségen segít. A Centerke Adományozó Központban (www.centerke.hu) ruha – cipő, élelmiszer adományozás van. Az alapítvány Gyógyító Mesedoktor Csapata (www.mesedoktor.hu) kórházban fekvő gyerekek-és felnőttek gyógyulását segíti, a Sterilházuk (www.sterilszoba.hu) gyógyulást támogató céllal jött létre. Adó 1% felajánlása így az egészségvédelmi és szociális segítő programokat támogatja. Weboldalunk a www.matrixalapitvany.hu címen érhető el.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Bohócdoktorok kérik adó 1 százalék támogatását

gyermekek adó 1 százalék támogatása, gyermekmentés

kutya, cica mentés, adó 1 támogatásból - állatvédelem

kórháztámogatás, bohócdoktorok a gyermekekért adó 15 támogatásból

================

Rendelkezés az szja 1+1 százalékáról

Minden adófizetőnek lehetősége van1 arra, hogy évente az adójából 1+1 százalékot az általa meghatározott egy-egy kedvezményezett javára juttasson. A rendelkezés nem kötelező, de aki élni kíván ezzel a lehetőséggel, annak rendelkezőnyilatkozatot, nyilatkozatokat kell adnia. A NAV információs füzetet adott ki arról hogy milyen szabályok szerint rendelkezhetnek az adózók személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról.

Tartalom:

1. Ki rendelkezhet 2024-ben?

2. Mekkora összegről lehet rendelkezni?

3. Mely szervezeteket lehet kedvezményezettként megjelölni?

4. A rendelkezés módja és határideje

5. Mikor érvénytelen a felajánlás?

6. Az 1 százalék összegének változása.

A füzetet itt olvashatja el!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Olvassa el a teljes cikket